احداث باغ پسته (a-z) قسمت چهارم : قدم دوم
شرکت فنی مهندسی کشاورزی پربار پسته
مبتکر و متخصص در صنعت پسته ، اولین تولید کننده نهال پیوندی پسته در کشور

خرید زمین مناسب برای احداث باغ پسته (قسمت پنجم) خرید زمین مناسب برای احداث باغ پسته (قسمت چهارم) جوانه زنی مجدد باغات پسته در تابستان خرید زمین مناسب برای احداث باغ پسته (قسمت سوم) علل ریزش برگهای پسته در فصل تابستان خرید زمین مناسب برای احداث باغ پسته (قسمت دوم) خرید زمین مناسب برای احداث باغ پسته (قسمت اول) خدمات شرکت محصولات شرکت مهندس مرتضوی مدیر فنی شرکت پربارپسته تشخیص گل ماده و نر پسته احداث باغ پسته (a-z) قسمت هفتم : قدم سوم (3) دستورالعمل جوان سازی درختان مسن پسته (Pistachio Top working ) احداث باغ پسته (a-z) قسمت ششم : قدم سوم (2) احداث باغ پسته (a-z) قسمت پنجم : قدم سوم (1) فروش نهال ریشه برهنه (گل بر ، بیجه ) پسته احداث باغ پسته (a-z) قسمت چهارم : قدم دوم آیا میدانید ...؟ (1)


احداث باغ پسته (a-z) قسمت چهارم : قدم دوم

قدم دوم بستر سازی باغ است که یکی از مهمترین تصمیم گیری های ثابت می باشد که در صورت مناسب بودن شرایط کل منطقه (local) برای کشت و کار پسته و یا وجود یک خورد اقلیم (micri clima) مناسب کشت و کار پسته انجام می شود . بستر سازی صحیح تضمین کننده کل سرمایه گذاری می باشد چنانچه اگر در بستر سازی موارد زیر مطرح می شوند :

1- در ناهمواری های زمین منطقه ، نباید باغ پسته را در مناطق گود و شیارها و نزدیک بستر رودخانه ها ،... احداث نمود .

2- محل باغ را نباید در اراضی با سطح آب زیر زمینی بالا انتخاب نمود .

3- زمین مورد نظر نباید در گود ترین نقطه دشت قرار داشته باشد .

4- خاکهای خیلی رسی ، خیلی شنی ، و مطبق نیاز به اصلاح دارند .

مرحله اول :

شرایط اقلیم ، میزان آب ، حاصلخیزی خاک تعیین کننده انتخاب پایه ها می باشند .

پایه و ارقام تعیین کننده بزرگی تاج درخت در حد اکثر رشد آن می باشد .

و در نهایت تعداد پایه در هکتار با توجه به این ضوابط تعیین می گردد . فواصل درختان روی ردیف ممکن است بسته به شرایط فوق از 1 متر تا 4 متر متغیر باشد ولی فاصله بین ردیف ها در پروژه های بزرگ 7 متر و در قطعات باغ کوچکتر می تواند کمتر باشد . نقشه باغ باید بر این اساس و همچنین بر اساس شیب زمین ، امتداد شمال و جنوب و قطعات اپتیموم و ... تهیه گردد . در نقشه باغ باید قطعات کشت ، خیابانهای اصلی ، خیابانهای فرعی ، جاده دسترسی ، بادشکن ها . خطوط کشت و فواصل آنها تعیین گردند . نقشه سیستم آبیاری نیز باید مطابق با نقشه خیابانها و قطعات و نقاط کشت درختان تهیه گردد

مرحله دوم :

اگر فواصل درختان روی ردیف بش از 2 متر باشد مقرون به صرفه است که بعد از تهیه نقشه برای هر نهال با بیل مکانیکی طبق نقشه یک گودال حد اقل به عمق 1 متر حفر نمود . سپس بر اساس آنالیز بافت خاک پس از اصلاح آن مجدداً آنرا پر و نهال را در آن کشت نمود .

ولی اگر فواصل درختان 1 تا 2 متر تعیین شود باید مسیر کشت درختان را به شکل کندن کانال پیوسته حفر نمود و سپس بر اساس آنالیز بافت خاک نسبت به اصلاح آن اقدام و پس از پر کردن کانالها ردیف های درخت را در آن کشت نمود

مرحله سوم :

در این مرحله سیستم آبیاری باید مطابق نقشه تنظیم شده اجرا گردد .

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های 09122315323 و 09392315323 تماس حاصل فرمائید



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







:: موضوعات مرتبط: آموزشی، ،

نویسنده : مهندس سید عبدالمجید مرتضوی تاریخ : شنبه 7 آبان 1390



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به شرکت فنی مهندسی کشاورزی پربار پسته مي باشد.